VERTEL WIE IK BEN

Wie is Hélène

Hélène is opgeleid als fysiotherapeut en voor haar eigen gezondheid de hele wereld overgevlogen op zoek naar de waarheid. Tijdens deze reis heeft ze veel geleerd over een holistische kijk naar gezondheid en de relatie tussen spirit, ziel en lichaam. 

Gedurende haar verblijf in Zuid-Afrika heeft ze gezien hoe in Zuid-Afrika het onderscheid gemaakt werd tussen een relatie met God en religie. En dit triggerde haar. Haar Rooms katholieke opvoeding had haar wel met God in contact gebracht, maar vooral ook met religie en droevige kerken waar ze zich niet echt thuis voelde. In Zuid-Afrika zag ze de God van Liefde en daaruit voortvloeiend vreugde en overvloed en dit heeft haar het gevoel van thuiskomen gegeven.

Tijdens deze reis werd haar duidelijk gemaakt dat haar jarenlange klachten ook een gevolg waren van een toestand ven FREEZE. Als van FIGHT/FLIGHT/FREEZE situaties van ons vegetatief zenuwstelsel. Dit is een fysiologische reactie van het lichaam op stress en hoewel we nog heel vaak alleen uitgaan van FIGHT en FLIGHT is de FREEZE misschien wel een veel voorkomender reactie. Ze heeft gezien hoe naast fysieke bedreigingen ook (onbewuste) negatieve emoties hier een invloed op hebben. Op miraculeuze wijze ontving ze ook de hele wetenschappelijke onderbouwing en behandelmogelijkheden hiervoor. De Polyvagaal theorie van Stephen Porges, waar in hij tot dezelfde conclusies en oplossingen komt als die ze zelf in haar reizen heeft gevonden. Dit is de basis van haar 6 leefstijl pijlers geworden voor een Goddelijk leven. En naast deze 6 leefstijl pijlers gaat het natuurlijk om de balans in het leven, mijn en uw oma zei waarschijnlijk al: ‘Alles met mate!’

Ze begeleidt mensen terug naar authenticiteit om de beste versie van zichzelf te worden en zo het goud in zichzelf te vinden en te zijn en alle aspecten aan te pakken die dit belemmeren. 

 

 

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON