Poké kommetjes!! Een super diner zonder stress….

Poké Kommetjes
Aantal: x personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Een Hawaiiaanse salade van rauwe vis; hot in LA!
Nu ook in Amsterdam bij Poké Perfect (lunch of afhalen).
Dit kan ik elke dag eten!! Ik maak soms een kommetje per persoon klaar of we eten het als ‘make your own’ aan tafel. Een soort fonduen dus, maar dan zonder stank!

INGREDIENTEN

80 gram gekookte zilvervlies rijst
40 gram gekookte edamame (gedopt)
60 gram rauwe tonijn sashimi kwaliteit
60 gram rauwe zalm sashimi kwaliteit
(dus alleen het mooiste stuk van de vis)
1/2 avocado’s
1/2 courgette als courgetti
1/4 komkommer in slierten
1,5 lente uien in ringetjes
1/3 wortel in slierten
2 el sesamzaad
2 el furikake
2 el dun gesneden reepjes shiso (blaadjes)
2 el koriander

Saus 1 per persoon:
2 el tamari
1 tl wasabi
1 el rijstwijnazijn 

Saus 2 per persoon
2 el Ponzu
1 el vers citroensap 

Saus 3 per persoon
2 el mayo
2 tl srirachi
1 tl geroosterde sesamolie

De ingrediënten voor de dressings kun je zeker kopen bij de Japanse winkel op het Gelderlandplein.

Nodig: apparaat om courgetti te maken 

BEREIDING

Stap 1
Verzamel alle bakjes die je hebt.

Stap 2
Snijd alles met aandacht met een scherp mes.

Stap 3
Verdeel het over de bakjes.

Stap 4
Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen
favoriete bakje samenstellen. Enjoy!

Met dank aan Gwyneth Paltrow

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON