Gegrilde Tonijn Met Koriander Tomaten Salsa
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor deze salsa met koriander heb ik mij laten inspireren door de salsa uit de Mexicaans-Amerikaanse keuken. Het zal de smaak van de bijna rauwe tonijn nog meer naar boven halen. Ik zeg het nog maar eens: de vis moet super vers zijn! Wees bij het grillen van de tonijn heel voorzichtig. Ik heb het altijd liever over schroeien. Dan houdt de tonijn zijn volle smaak maar ook zijn mooie textuur. Als je er dan een hap van neemt dan krijg je die unieke bite sensatie die alleen tonijn je kan geven. Ik vind het een hemels gerecht!
INGREDIENTEN
4 moten tonijn zo dik mogelijk
1 kilo tomaten
6 lente-uien fijngehakt
sap van een halve citroen
sap een hele limoen
1 à 2 Spaanse rode pepers fijngehakt
1/2 bosje koriander heel fijn gesneden
1 bosje verse munt, alleen de blaadjes fijn gesneden
olijfolie
zeezout
peper
Met dank aan Jamie en Okoko! http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/tonijn/jamie-oliver-gegrilde-tonijn-salsa-tomaten-koriander
BEREIDING
Stap 1
Ontvel de tomaten en snijdt ze in hele fijne blokjes van hooguit 0,5 cm.
Stap 2
Meng de lente ui, rode pepers, koriander, munt door de tomaten.
Stap 3
Breng op smaak met zout en peper, citroen- en limoensap.
Stap 4
Bereid de zilvervlies rijst volgens de verpakking.
Stap 5
Wrijf de moten tonijn heel licht in met olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Stap 6
Gril de tonijn aan beide kanten kort. Maximaal 2 minuten per kant.
Zelf vind ik hoe korter hoe beter, alleen even dicht schroeien!