Tonijn Tartaar

Tonijn Tartaar
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit is een makkelijk recept en heel smakelijk zonder dat je bang hoeft zijn om er een paar ons aan gewicht bij te krijgen. Belangrijk zoals ik bij alle visrecepten blijf zeggen: de tonijn moet van sashimi kwaliteit zijn en liefst niet uit een pastic bakje komen. Die is in de supermarkt nu eenmaal niet te koop dus je moet er voor naar de viswinkel. De koriander en gember moet je een beetje naar smaak toevoegen. Gember en koriander zijn super gezond en dat proef je niet alleen, je voelt het ook! Ik ben trouwens niet zo dol op vissaus, dus die kun je naar smaak toevoegen.

INGREDIENTEN

300 gram verse tonijnsteak gesneden in hele kleine stukjes
1 eetlepel wit sesamzaad
2 cm geraspte gember
3 eetlepels sojasaus
1 limoen uitgeperst
(1 el vissaus)
1 tl wasabi of rode peper
2 lente-uien gesneden in dunne ringetjes
half bosje verse koriander

BEREIDING

Stap 1
Doe de tonijn in een schaal en voeg sesamzaad, gember, sojasaus, limoensap, (vissaus), wasabi toe.

Stap 2
Voeg lente-ui toe.

Stap 3
Laat in de ijskast smaken intrekken.

Stap 4
Doe per portie in een kopje en maak een vorm op het bord.

Stap 5
Verdeel de koriander erover heen. Voeg eventueel nog limoensap toe.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON