Thais Roergebakken Biefstuk met Bonen en Koriander

Thais Roergebakken Biefstuk met Bonen en Koriander
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd : 40 minuten

Dit gerecht is een van mijn favorieten. Het begint natuurlijk met een top biefstuk en net als bij vis zeg ik weer… Ga nou naar een echte slager, liefst natuurlijk een biologische! Ik heb daar drie belangrijke redenen voor. In de eerste plaats natuurlijk de smaak, maar even belangrijk is dat je gewoon moet zien dat de biefstuk gesneden wordt waar je bij bent. Dat is helemaal geen gekke vraag. Integendeel, het laat zien dat je oprecht interesse hebt in kwaliteit, smaak… en vakmanschap. Van de slager natuurlijk, want zo ontstaat er een gesprek over eten, over waarde van de natuur. En dat is de derde reden. Ik vind dat je vlees mag eten en veel mensen hebben dat ook nodig om op lange termijn gezond te blijven, maar de dieren moeten natuurlijk wel een goed leven hebben gehad. Dat is zoals je weet, waarom ik Italië zo’n heerlijk land vind. De stress verdwijnt daar als sneeuw voor de zon omdat goed eten eigenlijk het belangrijkst is. Oh, ja in mijn recept gebruik ik ook Thaise vissaus. Daar ben ik niet heel dol op, maar hierbij vind ik het echt lekker.

INGREDIENTEN

300 gram kogelbiefstuk
500 gram sperziebonen schoongemaakt
2 el olie
2 tenen knoflook fijn gesneden
2 kaffir limoenblaadjes gesnipperd
(1 tl bruine suiker)
2 el lichte sojasaus
1 el Thaise vissaus
2 el korianderblaadjes fijn gesneden

BEREIDING

Stap 1
Verhit de olie en knoflook. Voeg de biefstuk toe op hoog vuur en bak hem aan beide kanten 2 minuten. Haal hem uit de pan, laat hem even rusten en snijdt hem in plakjes.

Stap 2
Doe vervolgens de bonen, limoenblaadjes, suiker, sojasaus en vissaus in de pan en bak nog 2 minuten. Doe in een schaal.

Stap 3
Voeg de biefstuk toe en serveer met de koriander erop.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON