Paprikasoep

Paprikasoep
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 min

Van bijna alle groentes kun je een soepje maken. Het is zo gemaakt en een heerlijk tussendoortje of lunchgerecht. Een soepje maken van paprika’s is misschien niet zo voor de hand liggend maar ik kan je beloven dat de smaak fantastisch is. Bovendien is een paprika rijk aan vezels dus heb je al snel een verzadigd gevoel en eet je minder. Mijn paprikasoep is dus een heel goed gerecht als je wilt afvallen of op je ideale gewicht wil blijven. Als ik de soep maak ga ik zelf altijd voor de biologische paprika. Ik weet het, die zijn duurder maar ik ga nu eenmaal voor de pure smaak. En geloof me, dat is een groot verschil.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie
2 uien gesnipperd
4 tenen knoflook fijngehakt
4 rode paprika’s in stukken
1 rode peper fijngesneden
1 l kippenbouillon
½ komkommer in kleine blokjes
handje basilicum

BEREIDING

Stap 1
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, paprika en rode peper.

Stap 2
Schenk de bouillon erbij en laat met de deksel op de pan alles 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender.
Breng op smaak met peper en (Keltisch) zeezout.

Stap 4
Schep in kommen of borden en bestrooi met komkommer en basilicum.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON