Oesters
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoe meer hoe beter! Ik ben erg gek en ze zijn ook nog eens heel gezond. Om te beginnen zijn ze natuurlijk vers maar ze zitten ook boordevol magnesium en zink. Mijn favoriete soort komt toch uit Frankrijk, en wel de Fines des Claires en de Gillardeau. De Fines des Claires heten zo omdat ze na de kweek verhuizen naar ‘oesterputten’ waar ze in maximaal drie maanden hun uitzonderlijke smaak krijgen. De ‘oesterputten’ heten in het Frans ‘claires’ vandaar de naam voor deze oesters. De Gillardeau komt van Maison Gillardeau dat sinds eind 19e eeuw bestaat en dat gaat voor een exclusieve oester. Ik vind deze oester ook heel mooi om te zien met die donkere kleuren erin, O ja ik heb het liefst veel kleine oesters, liefst 4tjes of 3tjes.
INGREDIENTEN
24 oesters
verse zwarte peper naar smaak toevoegen
citroen naar smaak toevoegen
Eventueel;
Sherrydressing
4 el sherry
4 el wijnazijn
2 el olijfolie
1 sjalotje
Nodig: oestermes, handschoen
BEREIDING
Stap 1
Leg ijs in een schaal.
Stap 2
Open de oesters leg ze op het ijs. Je kunt ze los maken alvorens op het ijs te leggen, maar je kunt het iedereen zelf laten doen
Stap 3
Eet ze naar smaak met citroen en peper of met een sherry dressing.
Stap 4
Maak eventueel een dressing met sherry, azijn, sjalotje.
Stap 5
Serveer de oesters op het ijs.