Oesters met Sherrydressing

Oesters
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe meer hoe beter! Ik ben erg gek en ze zijn ook nog eens heel gezond. Om te beginnen zijn ze natuurlijk vers maar ze zitten ook boordevol magnesium en zink. Mijn favoriete soort komt toch uit Frankrijk, en wel de Fines des Claires en de Gillardeau. De Fines des Claires heten zo omdat ze na de kweek verhuizen naar ‘oesterputten’ waar ze in maximaal drie maanden hun uitzonderlijke smaak krijgen. De ‘oesterputten’ heten in het Frans ‘claires’ vandaar de naam voor deze oesters. De Gillardeau komt van Maison Gillardeau dat sinds eind 19e eeuw bestaat en dat gaat voor een exclusieve oester. Ik vind deze oester ook heel mooi om te zien met die donkere kleuren erin, O ja ik heb het liefst veel kleine oesters, liefst 4tjes of 3tjes.

INGREDIENTEN

24 oesters
verse zwarte peper naar smaak toevoegen
citroen naar smaak toevoegen 

Eventueel;
Sherrydressing
4 el sherry
4 el wijnazijn
2 el olijfolie
1 sjalotje

Nodig: oestermes, handschoen

BEREIDING

Stap 1
Leg ijs in een schaal.

Stap 2
Open de oesters leg ze op het ijs. Je kunt ze los maken alvorens op het ijs te leggen, maar je kunt het iedereen zelf laten doen

Stap 3
Eet ze naar smaak met citroen en peper of met een sherry dressing.

Stap 4
Maak eventueel een dressing met sherry, azijn, sjalotje.

Stap 5
Serveer de oesters op het ijs.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON