Gegrilde Langoustines of Grote Garnalen

Gegrilde Langoustines of Grote Garnalen
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

INGREDIENTEN

Ik neem het liefst een grote maat garnalen of langoustines die ik koop bij de viswinkel. Supervers en rauw en ze zijn dan dus grijs. Hoeveel je er nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de garnalen en of het een voor of hoofdgerecht is.

krop groene sla
1 el olijfolie
1 tl honing
1 tl mosterd
witte truffelolie
basilicum
½ citroen
zout

BEREIDING

Stap 1
Snijd de garnalen met een scherp mes voorzichtig door de helft. Verwijder het darmkanaal en spoel ze af.

Stap 2
Leg de garnalen op een bakplaat met folie

Stap 3
Maak de salade klaar; wassen/drogen, mooie schaal

Stap 4
Maak dressing met olijfolie, sap van een halve citroen en voeg honing de mosterd en zout toe.

Stap 5
Leg de garnalen onder de grill op hoge grillstand tot ze roze verkleuren en niet meer glazig zijn. Echt heel kort anders worden ze droog! Besprenkel ze licht met truffelolie.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON