Vietnamese Springrolls; pff nog even oefenen!

Vietnamese Springrolls
Aantal: 2-4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Spring rolls; maak ze klaar of doe alles in bakjes en ‘Make it your own’.
Let niet op mijn foto’s want ik moet nog even oefenen met vouwen!
Het snelle alternatief is sla blaadjes nemen en alles erop leggen.

INGREDIENTEN

8 rijstvellen (voor rauwe loempia)
225 gram biokip of zalm
handje vol slareepjes
wortel, komkommer, avocado, paprika, lente-ui
in hele dunne reepjes.
3 el korianderblaadjes en evt basilicum of munt
(50 gram rijst of rijstnoedels) 

Dressing:
Sap van een limoen
1 el soyasaus Kikkoman Tamari
1 el vissaus
lente ui
rode peper 

Nodig:
Eventueel Spirulizer/keukenmachine

 

BEREIDING

Stap 1
(Kook de noedels 4-5 minuten volgens verpakking.)

Stap 2
Vul een kom met warm water. Doop er een rijstvel in en haal het er al na een seconde weer uit. Leg het plat op een schone theedoek.

Stap 3
Schik de garnalen of kip- of vleesreepjes (als je die gebruikt) over het midden van het vel, gevolgd door wat noedels, kruiden, sla en groente; laat aan beide kanten ongeveer 5 cm onbedekt. Vouw die kanten over de vulling en rol het vel er dan omheen. Herhaal dit met de rest van de vellen.

Stap 4
Doe de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar. Geef de saus bij de loempiaatjes.

Stap 5
Of doe alles in kommetjes en ‘Make your own’!

 

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON