Alles met mate en maximaal genieten!

Bij mij geen hypes als Green Happiness of Suikervrij Challenge, maar terug naar de Basis. Ik hou zelf van lekker eten en van de levensstijl van de landen rond de Middellandse Zee. Wat er daar elke dag op tafel komt is altijd een heerlijk gespreksonderwerp. Nou schijnt er natuurlijk elke dag de zon, maar ook het voedingspatroon en de mooie gebruikte basis ingrediënten zorgen ervoor dat mensen daar gezonder oud worden. Maar liefst twee van de vijf Blue Zones, dat zijn gebieden waar mensen ouder worden dan honderd jaar, liggen in het Mediterrane gebied. Kortom, een bewezen stijl van leven en van eten genieten. Daar geloof ik meer in dan de hypes of rages bedacht voor het geld of bekendheid.
Afvallen gaat over een paar dingen; eten en de balans in het lichaam herstellen.
Met de juiste coach kan het heel simpel zijn en het moet vooral ook leuk zijn. Ik kan je helpen met kennis van eten en het lichaam, voedingsschema’s, recepten, opruimen van problemen waar je tegenaan loopt, hulpmiddelen als suikerblokkers en supplementen die je suikerspiegel stabiliseren of je honger doen afnemen om het afvallen te verbeteren.

Afvallen is Liefde: Liefde voor Jezelf, Liefde voor Eerlijk Eten en Liefde voor de Wereld!

Even de diepte in;
Vanuit mijn fysiotherapeutische achtergrond heb ik me verdiept in Afvallen om Gezond Oud te worden, middels eerlijke voeding en het herstellen van de balans in je lichaam. Het begint bij voeding. Natuurlijk zijn zaken als slapen, bewegen maar ook ontspannen heel belangrijk voor je gewicht en gezondheid, maar voeding is naar mijn mening de basis en veruit het belangrijkst. De WHO, de Wereld Gezondheid Organisatie gaf in 2003 al aan dat 40-60% van de welvaartsziektes voorkomen kunnen worden door gezond eten, (en natuurlijk niet roken). Dat wordt in toenemende mate onderbouwd met de resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek. Zo is recent duidelijk geworden dat niet vet maar (ook) suiker de boosdoener is van hart en vaatziektes. En is steeds duidelijker dat we juist goede vetten nodig hebben voor ons gevoel van verzadiging, stabilisering van de suikerspiegel en onze hersenen. Dus vet MAG nee, MOET weer! Diabetes Type 2 is zelfs omkeerbaar met een minimaal gebruik van koolhydraten en meer gezonde vetten in plaats van de ouderwetse visie die gebaseerd was op vetarm en insuline. Met Afvallen Is Liefde om Gezond Oud te Worden volg ik daarom ook toon aangevende wetenschappers als de Amerikaanse dr. Alessio Fasano voor de laatste ontwikkelingen op gebied van auto-immuunziektes en gluten en het voorkomen van ziektes middels gezonde voeding. Met de kennis en technologie van nu kunnen we de stand van zaken in het bloed meten en de balans herstellen om ziek worden te voorkomen. Gelukkig maar want we zien een explosieve groei in auto immuunziektes als Diabetes type 2, Hashimoto en Reuma in de Westerse wereld en een reactie in glutenvrij eten. Is dit een hype of is er meer aan de hand?

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON