Mijn inspiratiebron is de leer van de Griekse filosoof Epicurus; De Rosé Proeverij.

Afvallen vraagt natuurlijk meestal om minder eten en drinken laat dat duidelijk zijn. Want er bestaan helaas geen wonderpillen en wonder-dieten. Ik ben ervan overtuigd dat als we ons bewust worden van wat we eten en drinken en wat het doet voor en met ons lichaam en we gaan kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, we moeiteloos gaan afvallen en we daarnaast ook veel beter op gewicht blijven.

Inspiratiebron
Mijn inspiratiebron is de leer van de Griekse filosoof Epicurus. Zijn motto was dat geluk het ultieme streven is in een mensenleven. Dat bereik je niet op korte termijn of impulsief. Wie teveel eet wordt ongezond en wie teveel drinkt wordt ziek wist hij toen al. In zijn Tuin van Genot doceerde hij dat met een gezond voedingspatroon en genoten met mate je langer zult leven. Door samen te eten verhoog je het plezier van genieten nog meer. Hij was in de Klassieke Oudheid al de man van het goede leven. Wat Epicurus voor mij zo bijzonder maakt is dat ook hij liefde had voor eten. Om ervan te genieten maar bovenal dat er een relatie is tussen een verstandige kwalitatieve voedingskeuze als het om je gezondheid gaat. Zo wordt eten een plezier, voor jezelf en met wie je eet. Zijn filosofie en levenswijsheid zie je nu terug op de websites van beroemde koks en restaurants zoals Le Bistrot in Parijs. Daar eten is pure verwennerij gemaakt met passie en liefde voor elk ingrediënt

Ik propageer hier niet het wijn drinken tijdens de afslankperiode ;-), maar ik begrijp dat elk mens af en toe wil genieten. En als je dan van een glas wijn geniet tijdens je ‘afslankperiode’ of sowieso op gewicht wilt blijven dan gaat mijn voorkeur uit naar 1 glas goede wijn in plaats van een ‘fles coca cola wijn’. Je zult zien dat het waarderen van goede producten ook maakt dat je niet alles meer de moeite waard vindt om te zondigen.

Rosé Proeverij
Elk jaar doe ik daarom voor mezelf en met klanten de rosé proeverij in het voorjaar. De meeste rosé ’s zijn lekker om jong te drinken en horen voor mij toch echt bij de zomer en buiten eten. In de jonge rosé’ s proef je goed het zachte rode fruit als aardbeien en frambozen naast de mooie warme kruiden. Dus het is begin april, ik heb verzamel zo’n 10-tal soorten rosé verzameld en we gaan blind proeven. Waarom blind, vraag je je af? De fles, en het etiket beïnvloeden de smaak, en ik wil dat we wijn drinken en geen etiketten, dus daarom proeven we in eerste instantie blind, zodat je kiest op basis van kleur, geur en smaak. 29 maart was uitzonderlijk vroeg eigenlijk voor de rosé proeverij en de wijnen waren nog licht geshaket van het transport, waardoor ze net als dieren in een vrachtwagen licht gestrest of nerveus worden. Maar ze stonden klaar om te worden getest door het ‘Afvallen is Liefde’ testpanel.

De uitslag van de wijnen die geproefd zijn:

De Minuty kwam er veruit als beste hoogst beoordeelde rosé uit. En daarna waren de meningen verdeeld. Dit is mijn top drie:

Minuty

PRESTIGE 2015

Minuty

Een combinatie van Cinsault, Grenache en Syrah. De wijn komt uit de Provence. Mooi zacht. Rosé zoals rosé moet zijn!

 

REUILLY 2015

Gerard Bigonneau

Deze rosé is gemaakt van o.a. de Pinot Gris, de andere druiven zijn onbekend. De wijn wordt gemaakt in de Loire-streek.
Een gris, dus rosé gemaakt van rode Pinot Noir druiven uit de Loire. Echt meer een wijn dan een rosé, dus doet het ook erg goed bij salades en gegrilde gamba’s of tonijn.
Tja, deze is niet alleen lekker in de tuin of op het terras, maar ook het hele jaar door bij sushi en sashimi bijvoorbeeld.

Bouvet

SAUMUR ROSÉ 2015

Bouvet

Een wijn is gemaakt van 100% Cabernet Franc (is iets eerder te oogsten dan de Cabernet Sauvignon). De wijn komt uit de Loire. Een Loire rosé bubbel gemaakt van Pinot Noir, maar mooi gemaakt met een echte subtiele bruis erin. Mooi, echt heel mooi zeker ook voor deze prijs!

Voor wie het wil weten; dit zijn de geproefde rosé’s:

GRIS BLANC 2015

Gerard Bertrand

Gemaakt van 100 % Grenache. De wijngaarden liggen 30 kilometer ten noorden van Perpignan.

 

DE CASTA 2015

Torres

Een combinatie van de Cariñena (heet in Frankrijk de Carignan) en de Garnacha (in Frankrijk bekend als Grenache). De wijn wordt gemaakt in Catalonië.

REUILLY 2015

Gerard Bigonneau

Deze rosé is gemaakt van o.a. de Pinot Gris, de andere druiven zijn onbekend. De wijn wordt gemaakt in de Loire-streek.

 

CORBELLI ROSATO 2015

? Italy

MARIVAL 2015

Les marches

Grenache, Mouverdre, Syrah, Cinsault.

De wijn komt uit de Languedoc.

PRESTIGE 2015

Minuty

Een combinatie van Cinsault, Grenache en Syrah. De wijn komt uit de Provence. Mooi zacht.

SAUMUR ROSÉ 2015

Bouvet

Een wijn is gemaakt van 100% Cabernet Franc (is iets eerder te oogsten dan de Cabernet Sauvignon). De wijn komt uit de Loire.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON