Miso-Glazed Salmon

Miso-Glazed Salmon
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten en wachttijd paar uur

Gezond, erg lekker maar ook beeldschoon. Dat is mijn versie van dit gerecht met zalm. Het heeft de heerlijke smaak van de zalm die nog eens extra wordt geaccentueerd door de Japanse touch van miso en mirin. Bij de hele grote supermarkten kun je alle twee wel vinden maar… Het is toch veel leuker om die bij de toko te kopen. Je krijgt vanzelf meer inspiratie om in de keuken aan de slag te gaan. Wat wel belangrijk is dat de zalm natuurlijk heel erg vers is. Je hebt gemerkt dat ik daar als maar op blijf hameren. Liever ietsje meer betalen bij de viswinkel dan een paar dagen oude zalm uit de supermarkt. Laat je ook wat vertellen over de verschillende soorten zalm in de viswinkel,

INGREDIENTEN

4 moten zalm van 125 gram
3 el miso wit of geel (japanse bouillon pasta)
4 kopjes mirin (zoete rijstwijn)
¼ kop sake
1 el suiker
2 tl donkere sesam olie

BEREIDING

Stap 1
Doe de sake en de mirin in een klein sauspannetje en breng aan de kook. Kook ongeveer 20 seconden, let op dat je niet teveel vloeistof verdampt.

Stap 2
Voeg de suiker en miso toe en zet het vuur medium tot de suiker is verdwenen. Doe het vuur uit en voeg de sesamolie toe. Doe in een roestvrij stalen bak en laat afkoelen.

Stap 3
Dep de zalm droog en doe de marinade er aan beide kanten op. Draai een paar keer in de marinade. Dek af en laat een paar uur marineren.

Stap 4
Plaats een pan op het vuur en doe de zalm met de huidkant naar boven in de pan. Bak 2 minuten op matig vuur per kant.

Stap 5
Serveer en geniet!

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON