Tonijn of Zalm Carpaccio
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Alle variaties van rauwe vis zijn mijn favorieten. Ook deze! Je kunt het maken met de dressing en er bijna niets van nemen, of je kunt citroen en zwarte peper nemen. Laat een mooi stuk vis afsnijden bij de visboer waar je dunne plakken van kunt snijden. Het is natuurlijk lekkerder met verse mierikswortel! Oh ja, Ik snijd de komkommer in plakjes met de kaasschaaf ;-).
INGREDIENTEN
300 gram tonijn of zalm van sashimi kwaliteit. Een stuk waar je mooie dunne plakken van kunt snijden die je als je wilt nog iets dunner kunt uitrollen met een deegroller
1 tl wasabi
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
1 el Griekse yoghurt
1 el crème fraîche
2 lente-uien fijngesneden
½ kopje fijngesneden koriander
Komkommer salade:
1 komkommer
2 el azijn
2 el water
1/2 tl suiker
zout
BEREIDING
Stap 1
Snijd de tonijn of zalm in dunne plakken en rol ze met plastic ertussen iets verder uit tot een paar millimeter dun. Laat afgedekt rusten in de ijskast.
Stap 2
Mix de wasabi met yoghurt, crème fraîche en sojasaus door elkaar in een klein bakje. Saus hoef je natuurlijk niet er over heen te doen, zwarte peper en citroen is ook heerlijk!
Stap 3
Schil de komkommer met een kaasschaaf. Snijd de komkommer in blokjes met een mes of schaaf in plakjes met de kaasschaaf.
Doe de blokjes/plakjes in een vergiet en strooi er royaal zout over. Na 10 minuten afspoelen en dressing toevoegen.
Stap 4
Mix water met azijn en eventueel een ietsiepietsie suiker.
Stap 5
Leg de tonijnplakken op het bord en verdeel de saus, lente-ui en koriander over de carpaccio. De komkommersalade mag in bakjes.