Courgetten’jam’
Aantal: 1 bakje
Bereidingstijd: 20 minuten
Courgetten’jam’ is een lekkere groentenspread die je kunt gebruiken als beleg op crackers, op toast of over vis. De combinatie koolhydraten met groente is een goede combinatie en vaak combineer ik het met verse kruiden, tomaat of Hüttenkäse. Een gezond en lekker alternatief voor vleeswaren of kaas.
INGREDIENTEN
1 courgette
1 citroen
75 gram rucola
½ kopje basilicum of munt
25 gram pompoenpitten
25 gram kappertjes
1 rode peper fijn gesneden
zout eventueel
Ook lekker met zongedroogde tomaatjes er door gepureerd.
BEREIDING
Stap 1
Rooster de pompoenpitten.
Stap 2
Was de courgette en de citroen.
Stap 3
Rasp de courgette en laat deze uitlekken in vergiet. Rasp de schil van de citroen.
Stap 4
Snijdt de basilicum, rucola, rode peper en de kappertjeskappertjes fijn en voeg deze toe aan de courgette.
Stap 5
Maak het mengsel met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zout en peper.