Courgetten’jam’

Courgetten’jam’
Aantal: 1 bakje
Bereidingstijd: 20 minuten

Courgetten’jam’ is een lekkere groentenspread die je kunt gebruiken als beleg op crackers, op toast of over vis. De combinatie koolhydraten met groente is een goede combinatie en vaak combineer ik het met verse kruiden, tomaat of Hüttenkäse. Een gezond en lekker alternatief voor vleeswaren of kaas.

INGREDIENTEN

1 courgette
1 citroen
75 gram rucola
½ kopje basilicum of munt
25 gram pompoenpitten
25 gram kappertjes
1 rode peper fijn gesneden
zout eventueel 

Ook lekker met zongedroogde tomaatjes er door gepureerd.

BEREIDING

Stap 1
Rooster de pompoenpitten.

Stap 2
Was de courgette en de citroen.

Stap 3
Rasp de courgette en laat deze uitlekken in vergiet. Rasp de schil van de citroen.

Stap 4
Snijdt de basilicum, rucola, rode peper en de kappertjeskappertjes fijn en voeg deze toe aan de courgette.

Stap 5
Maak het mengsel met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zout en peper.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON