Caesar Salad

Caesar Salad
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit is een echte gezonde klassieker ,maar zoals er van menig klassiek muziekstuk wel honderd verschillende versies bestaan, zo geldt dat ook voor deze salade. De oorspronkelijke versie is genoemd naar, jawel hij bestond echt, Caeser Cardine (1896-1956). Hij was van Italiaanse afkomst die in het Amerikaanse San Diego woonde en in het Mexicaanse Tijuana werkte als chefkok en hoteleigenaar. In het restaurant serveerde hij de zelf bedachte salade met zijn voornaam. Die salade bestond oorspronkelijk uit niet meer dan acht(!) ingrediënten. Dat waren Romeinse sla, croutons, knoflook, Parmezaanse kaas, een gekookt ei, Worcestersaus, olijfolie en citroensap. Daar zijn in de loop der jaren talloze ingrediënten bijgekomen maar Caesarsalade blijft een smakelijke licht verteerbare klassieker. Ik maak hem zelf natuurlijk zonder croutons!

INGREDIENTEN

2 kipfilets van een scharrel kip
1 krop romeinse sla of little gems
Parmezaan en ansjovis naar keuze

Dressing 1
2 el olijfolie
2 tenen knoflook fijngesneden
2 zachtgekookt eitjes
8 ansjovis fijngehakt
5 el yoghurt
1 el mayo (en je vetblokker!)
citroen
peper en zout

Dressing 2
1 ei dooier
2 knoflook
2 ansjovis
2 el witte wijnazijn
1 el Worcesterauce

BEREIDING

Stap 1
Bak de kipfilet in twee el olijfolie of gril de kip.

Stap 2
Was de salade en droog hem.

Stap 3
Maak de dressing; meng de yoghurt, mayo, knoflook, citroen, peper en hussel het de salade er door heen.

Stap 4
Leg de salade in een mooie grote schaal en leg de kip, eitjes en ansjovis er boven op.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON