Almost Sashimi Tuna

Almost Sashimi Tuna
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Rauwe vis is echt een van mijn favorieten!

Deze tonijn in sesamzaadjes wordt even kort dichtgeschroeid. Het is een leuke variatie op rauwe vis en het korstje van sesamzaad maakt het af. Bij rauwe vis vind ik het belangrijk dat het van een goede visboer komt en niet voorverpakt ligt. Ik vraag hem om een mooi dik stuk sashimi kwaliteit af te snijden.

Je kunt het als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht eten.

INGREDIENTEN

300 gram verse tonijnsteak in 2 plakken van ongeveer 2 cm dik gesneden of 1 dik stuk
3 eetlepels zwart sesamzaad
2 tenen knoflook (uitgeperst)
2 cm gember (geraspt)
3 eetlepels sojasaus
2-3 eetlepels sesamolie
1 eetlepel honing
2 lente-ui (gesneden in ringetjes)
1 rode peper
half bosje verse koriander
1 el citroen

BEREIDING

Stap 1
Dompel de tonijn steaks in de zwarte sesamzaad.

Stap 2
Bak de knoflook licht in 1 eetlepel sesamolie en doe het in een bakje

Stap 3
Doe voor de dressing de geraspte gember, sojasaus, honing, 1 el sesamolie, rode peper, citroen bij de knoflook

Stap 4
Bak de tonijnsteaks aan beide kanten ongeveer 30 seconden.

Stap 5
Snij de tonijn in mooie smalle plakjes en doe de dressing erover. Doe nu de koriander en lente ui erover.

Lekker met sperziebonen!

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON