Algemene informatie
- Aantal: 8-10 personen
-
Bereidingstijd: 40 minuten
-
Voorbereidingstijd: 3 uur
Ingrediënten:
- 1,8 kilo ossenhaas (bijgesneden en gebonden)
- 1 el zout
BEREIDING
Stap 1
Kruid de ossenhaas met peper, knoflook, rozemarijn en zout naar believen. Dek het vlees af en laat het liefst een hele nacht, maar minimaal 2 uur rusten in de ijskast. Laat het vlees 1 uur voor het roosteren op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Verwijder de knoflook grotendeels (anders verbrandt het)
Stap 3
Verwarm de olie in een ovenvaste pan en braad de ossenhaas 4–5 minuten per kant aan.
Stap 4
Plaats de pan op het middelste rek in de oven. En verwarm het vlees tot de vleesthermometer op 50 graden staat voor ‘rood’ vlees, ongeveer 10-20 minuten. Laat het vlees vervolgens 10 minuten rusten voor het aan te snijden.
Stap 5
Meng in een klein schaaltje de crème fraîche, mierikswortel en sinaasappel zest. Breng op smaak met zout en peper.