Beef Tenderloin met Sinaasappel-Mierikswortelsaus

Beef Tenderloin recept

Algemene informatie

  • Aantal: 8-10 personen
  • Bereidingstijd: 40 minuten

  • Voorbereidingstijd: 3 uur

Ingrediënten:

  • 1,8 kilo ossenhaas (bijgesneden en gebonden)
  • 1 el zout

BEREIDING

Stap 1

Kruid de ossenhaas met peper, knoflook, rozemarijn en zout naar believen. Dek het vlees af en laat het  liefst een hele nacht, maar minimaal 2 uur rusten in de ijskast. Laat het vlees 1 uur voor het roosteren op kamertemperatuur komen.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Verwijder de knoflook grotendeels (anders verbrandt het)

Stap 3

Verwarm de olie in een ovenvaste pan en braad de ossenhaas 4–5 minuten per kant aan.

Stap 4

Plaats de pan op het middelste rek in de oven. En verwarm het vlees tot de vleesthermometer op 50 graden staat voor ‘rood’ vlees, ongeveer 10-20 minuten. Laat het vlees vervolgens 10 minuten rusten voor het aan te snijden.

Stap 5

Meng in een klein schaaltje de crème fraîche, mierikswortel en sinaasappel zest. Breng op smaak met zout en peper.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON