HERFST; Paddenstoelen-Spinaziesoep met Specerijen

Paddenstoelen-Spinaziesoep met Specerijen
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

HERFST!
Het enige goede aan het feit dat de herfst is begonnen, zijn wat mij betreft de heerlijke herfst gerechten! Normaal gesproken houd ik niet van heel veel ingrediënten, maar voor deze specerijen maak ik graag een uitzondering. Je kunt afwisselen met de bleekselderij en de zoete aardappel en de specerijen naar smaak toevoegen.

INGREDIENTEN

600-700gr verschillende paddenstoelen
200 gr sjalotjes
4 stengels bleekselderij in dunne plakjes
1 el      tomatenpuree
2 tl      tijm fijngesneden
1,5 tl    gemalen komijnpoeder
1 tl       korianderpoeder
0,5 tl   kaneel
1 tl       Ras el Hanout
500 gr (baby) spinazie
limoen naar smaak
volle yoghurt naar smaak
olijfolie
zeezout
peper
voeg eventueel 1 zoete aardappel in blokjes gesneden toe

BEREIDING

Stap 1
Doe drie eetlepels olie in een braadpan en voeg de gesneden paddenstoelen en sjalotjes toe. Bak ca 10-12 minuten.

Stap 2
Meng de tijm, tomatenpuree, komijnpoeder, korianderpoeder, kaneel, all spice toe en bak ca 1-2 minuten mee.

Stap 3
Voeg 5 kopjes water, zout en peper toe en kook ca 20 minuten op zacht vuur.

Stap 4
Mix de limoensap erbij en pureer de soep eventueel. Voeg water en of kruiden toe naar smaak. En serveer met een schep yoghurt.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON