Vet mag, nee MOET weer!

(Ook fijn als je het wilt delen 🙂

‘En de artsen vinden het ook’

Mensen die bij mij afvallen weten het al lang, goede vetten heb je nodig. Neem liever volle yoghurt dan magere, want het stabiliseert je bloedsuikerspiegel en geeft je een verzadigd gevoel. Dus mijn advies is: goede vetten maar met mate zeker als je af wilt vallen of Diabetes type 2 hebt. Vorige week is eindelijk bekend geworden dat in de jaren 70 wetenschappers zijn omgekocht om VET in plaats van SUIKER in het verdomhoekje te zetten.[1]Met alle gevolgen van dien; Ons suiker gebruik is toegenomen van 13 gram per persoon per dag naar 95 gram per persoon per dag en we worden om de oren geslagen met de lightproducten en cholesterol verlagers.

Ik ben dan ook geen fan van gecombineerde de zogenaamde Vet/Suikerblokkers van andere afslankklinieken. Teveel Suiker is nooit goed, maar goed vet heb je nodig. Sterker nog ik zie mensen die een beetje goede vetten eten veel sneller afvallen!

Vet is juist goed
Over vet is sinds de jaren ‘80 veel te doen geweest. Het zou hart en vaatziekten veroorzaken, verantwoordelijk zijn voor de enorme stijging van obesitas en diabetes patiënten, het cholesterol verhogen etc. Olijfolie mocht dan nog, maar roomboter was uit den boze!
We kregen light producten zonder vet, maar met suiker als grote vervanger van vet, en cholesterol remmers en wat de voedingsindustrie ons allemaal wilde doen geloven. Na 30 jaar is de wereldbevolking dikker dan ooit en met meer klachten dan ooit.
Er komen steeds meer onderzoeken die aantonen dat ons voedsel teveel suiker bevat en veel te weinig vet en dat dit wel eens de belangrijkste oorzaak kan zijn van onze kwalen. En er komen steeds meer onderzoeken die wel een verschil aantonen in cholesterol bij groepen mensen die vlees en roomboter eten en de groep die vis, noten en olijfolie eet. Het cholesterol bij de tweede groep is veel lager dan bij de eerste groep.[2]
Het markante van dit onderzoek is zelfs dat het data uit de jaren 60 en 70 zijn en het nooit eerder gepubliceerd werden. Een onderzoeksjournalist van de New York Times vraagt zich oprecht af waarom dan wel niet? Zou het niet gepubliceerd zijn omdat het de toen geldende visie; dat we cholesterol moeten verlagen om de kans op hart en vaatziektes te verkleinen, niet ondersteunt?

Op het 5e Congres van Voeding Leeft; Arts en Voeding werd de eerste vereniging van artsen opgericht die vinden dat voeding een grotere rol speelt voor de gezondheid dan tot nu toe aangenomen werd. Zij vinden ook dat voeding in de spreekkamer hoort. Hanno Pijl promootte op het congres ook zijn boek Diabetes Type 2 Genees jezelf. Als je iets wilt doen voor je eigen gewicht, gezondheid en voor de wereld, kies dan voor lekker eten van mooie producten gemaakt. Goede gezonde producten die in de juiste verhoudingen en hoeveelheden bereidt worden. Met goed vet en weinig suiker, eventueel aangevuld met supplementen om de balans in je lichaam te herstellen en het afvallen te ondersteunen. Dat is de succesformule voor een gezond gewicht en daar op blijven. Wil je hulp om jouw weg door het doolhof van goede adviezen te vinden en tegelijkertijd het resultaat voor Afvallen en Gezond Oud worden nauwgezet monitoren bel me dan nu voor een afspraak.

Hélène van der Voorn 06-26494564
helene@afvallenisliefde.nl

[1] http://www.nytimes.com/2016/09/13/well/eat/how-the-sugar-industry-shifted-blame-to-fat.html?emc=eta1
[2] http://www.nytimes.com/2016/04/16/upshot/a-study-on-fats-that-doesnt-fit-the-story-line.html?emc=eta1&_r=0

 

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON