De Witlof van mijn Moeder

De Witlof van mijn Moeder
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Zo word je èn Gelukkig èn Gezond Oud!
Kijk Overvloedige recepten op Tasty en maak gewoon dit! 

Om op gewicht te blijven heb ik een 20 tal gezonde magere en lekkere recepten, die ik kan maken als ik nergens over na wil denken en snel iets gezonds wil eten. Dit is geen spannend, hip recept maar wel lekker simpel en ouderwets voedzaam en vooral ZO klaar. Je kunt zowel de ‘Simpel’ versie als ‘Verwen’ versie maken.

Ik las vandaag in de Volkskrant dat Neurobioloog Van der Laan schrijft dat video kanalen zoals Tasty zo populair zijn omdat ‘Onderzoek naar hersenmechanismen die ten grondslag liggen aan voedselkeuzen laat zien dat in je hersenen beloningsgebieden actief zijn tijdens het kijken naar eten, vooral als het eten energierijk is. Onderzoek met eye-tracking laat zien dat mensen het vooral bij energierijk voedsel moeilijk vinden hun blik af te wenden.’

Dus, als ik het goed begrijp hoef je voor het stimuleren van je beloningsgebied het niet zelf te maken of te eten je kunt het gewoon kijken, dat biedt perspectief ook om Aftevallen. Ik stel voor dat je op Tasty vette of zoete overvloedige recepten bekijkt en dan dit gewoon maakt en eet! Zo word je èn Gelukkig èn Gezond Oud!

 

INGREDIENTEN

Basisversie
6-7 witlof stronkjes
1,5 ons gekookte of gerookte ham
Parmezaanse kaas
eieren of bieslook 

Verwenversie
Eventueel voor 500 gram aardappelpuree:
Aardappelen
Boter
Zout
Peper 

Of maak er biefstukjes of gehaktballen bij.
Varieer met puree van zoete aardappels of koolraab.

Nodig:
Ovenschaal
Kaasrasp

BEREIDING

Stap 1
Kook de stronkjes witlof tot ze gaar zijn ca 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

 

Stap 2
Giet de stronkjes witlof af en wikkel de ham er om heen en leg de stronkjes in een inge-oliede ovenschaal. (Doe eventueel de aardappelpuree erover heen).

Stap 3
Zet in de over voor 20 minuten. Voeg de eieren, of kaas de laatste 10 minuten toe.

Stap 4
Haal de schaal uit de oven en gooi er bieslook over heen.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON