‘Ik wil afvallen, en wel nu!!’

Ik heb een antwoord voor je… Daar kunnen we samen aan werken. Het zal zeker lukken, want je hebt namelijk de belangrijkste stap al genomen. Namelijk dat je wilt afvallen, maar bij mij gebeurt dat op een gezonde, verantwoorde en bovenal blijvende manier. Ik maak een individueel voedingsplan voor je aangevuld met voedingssupplementen. Laat je in ieder geval niet verleiden tot een crash dieet. Dat wil zeggen een dieet met een lage calorische inname van eenzijdige producten en soms ook erg dure maaltijd-vervangers.

In mijn praktijk zie ik daarvan zoveel narigheid. Ze veroorzaken voor dat je het weet een leven lang jojo effect in gewicht. In mijn methode draait het om lekker eten, maar met minder suiker en vet en in een juiste verhouding van eiwitten, vetten, koolhydraten en onbeperkt groentes. De voedingssupplementen zijn een aanvulling om de balans in het lichaam weer te herstellen, de spieren te beschermen en de vetverbranding te optimaliseren.

Als je kinderen in de tienerleeftijd hebt, heb ik trouwens nog een advies. Leer ze gezond te eten en na te denken over wat ze naar binnen werken aan zoetigheid en fastfood. Als ze dan willen afvallen nemen ze soms grote gezondheidsrisico’s. Over het algemeen zie ik dat tieners die op streng dieet gaan vaak meer verpesten dan ze winnen. Door te gaan afvallen middels een crashdieet (dat wil zeggen streng dieet met eenzijdige voedingsmiddelen en maaltijd vervangers) verpesten ze hun metabolisme soms voor de rest van hun leven, met als gevolg dat ze als volwassenen vaak dik zijn.

Bij volwassenen zie ik dat veel mensen boven de 40 jaar medicijnen gebruiken. De meest voorkomende medicijnen zijn tegen:

  • Depressie
  • Hart- en vaatklachten en een te hoog cholesterol
  • Suikerziekte
  • Maag en darm klachten
  • Schildklierklachten
  • Overgang

In de praktijk zie ik dat veel mensen die terug gaan naar gezond gewicht door normale hoeveelheden gezond eten, met minder suiker en veel meer groente ook hun medicijngebruik kunnen afbouwen en minder klachten hebben.

‘Zou je dus kunnen zeggen dat het gezonder is om op gewicht te zijn?’
Ik denk dat balans in het lichaam het belangrijkst is. Als die er is wordt je ook niet snel dik, als die balans om allerlei redenen verstoord is kan vetopslag het gevolg zijn. Voor mij is voeding de basis van alles. Dit is de bron van het leven en waar leven uit voortkomt. Als de balans niet klopt kan je nog zoveel doen aan sport, yoga etc. maar dat alleen gaat niet werken om op gewicht te komen en te blijven. Het begint bij goede voeding en vaak gaat bewegen ook vanzelf als je lichaam weer in balans is.
Naast voeding zijn slaap, inspanning, ontspanning en water drinken natuurlijk ook van belang voor de balans in je lichaam. Andere balans verstorende elementen als hormonale verstoring, emotionele belasting en toxische belasting kom je vaak vanzelf tegen als je je voeding gaat aanpakken.

‘Op gewicht blijven is een kwestie van ‘alles kunnen eten, maar met mate’ en gaat vaak moeiteloos als je gevoeld hebt wat goed eten met je kan doen!’

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON