Tom Yam Gai Soup

Tom Yam Gai Soup
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Deze Thaise soepen vragen om veel ingrediënten, maar daardoor kun je het wel heerlijk naar je eigen smaak maken door met de ingrediënten  te spelen. Een van de lekkerste ingrediënten vind ik de kaffir blaadjes. De lekkerste kippenbouillon is natuurlijk de zelf gemaakte kippenbouillon.

INGREDIENTEN

1,25 l goede kippenbouillon
4 stukken laos van ongeveer 5 cm lang
4 kaffir blaadjes fijn gescheurd
1 stengel citroengras, witte deel in dikke plakken
4 el limoensap
2 tl vissaus
2 tl rode currypasta
350 gram kippendijen zonder vel of been in stukken
1 Spaanse peper
12 champignons in vieren
kopje koriander blaadjes
kopje verse munt
3 lente-uien in ringetjes

BEREIDING

Stap 1
Breng de bouillon aan de kook.

Stap 2
Voeg laos, citroenblad, citroengras, toe en kook op zacht vuur 8 minuten.

Stap 3
Zet vuur laag en voeg limoensap, vissaus, currypasta, rode peper toe en laat 2 minuten doorkoken.

Stap 4
Voeg de kip toe en laat 8 minuten zachtjes koken. En haal de kip er weer uit.

Stap 5
Breng de soep op smaak met eventueel extra limoensap, vissaus en zeef door een kaasdoek.

Stap 6
Doe de soep terug in de pan en voeg champignons, lente ui en kip toe. Serveer met munt en koriander in kommetje.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON