‘Help, ik sport elke dag en val geen gram af!’

Uit eigen ervaring weet ik hoe frustrerend het is om te sporten met als doel afvallen en dat dit dan niet werkt. De schrale troost is dat je je wel beter voelt, omdat je beweegt en je endorfines, spierkracht, uithoudingsvermogen en metabolisme wel versterkt worden. Maar hoe val je dan af?

Sporten of bewegen is altijd goed maar om af te vallen moet je vooral je voeding en eetpatroon aanpassen. Sporten werkt namelijk voor 20% en voeding voor 80% voor je gewicht. Ik kan je daarbij helpen maar ik geef je hieronder al wat tips.

Tip 1
Pas je voeding aan om met beleid af te vallen. Eet gezond en blijf sporten, maar afvallen vraagt om iets extra’s. Namelijk een bij jou passend voedingsplan met minder suiker en vet is de oplossing. Als je wilt weten hoe dit voedingsplan er voor jou uitziet, maak dan een afspraak en kom langs.

Tip 2
Veel mensen zijn ook dik omdat ze stress hebben en hun hormonen ontregeld zijn. Vaak is sporten voor deze groep nog meer stress en zijn ze meer gebaat bij functioneel bewegen of ontspanningsoefeningen, massages en veel wandelen. Dus wil je stress verminderen kies dan een oefenprogramma met veel ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Ik kan je helpen met het maken van een keuze die bij jou past.

Tip 3
Door strenge diëten kan het zijn dat je spiermassa is afgenomen. Het is dan ook goed om aan spierkracht opbouw te doen. Er zijn veel mogelijkheden om dit te doen. Ik ben bijvoorbeeld een fan van Personal Bodyplan. Daar krijg je een persoonlijk programma dat bij jou past wat wekelijks wordt aangepast aan je vorderingen. Je kunt natuurlijke zelf in de sportschool trainen. Ik vind het effectief om cardio en spierkracht op verschillende dagen te trainen.

Tip 4
Cardio training is een ideale manier om vet te verbranden. Een goed cardiovasculair lichaam is namelijk een sterke verbrandingsmachine. Houd de intensiteit van cardio op 70 tot 80% van je maximale hartslag. Je maximale hartslag is ‘220 min je leeftijd’. Een persoon van 20 jaar zou dan bijvoorbeeld 20 tot 30 minuten per dag cardio kunnen doen op een hartslag van 150 tot 160 slagen per minuut. Bedenk wel dat je pas na 20 minuten vet gaat verbranden. Volhouden dus, maar je zult zien, het werkt!

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON