5 Feiten van een Crashdieet

Een crash dieet kan iedereen misschien even volhouden, maar veel mensen blijven hierdoor niet blijvend op gewicht en vaak ontstaat er een jojo effect wat een heel leven door kan gaan.
Ik kan je helpen met een blijvend resultaat en gevoel te krijgen voor lekker, gezond en puur eten wat bij jou past. En weet je, voor veel mensen betekent dat meer eten!

Een gezond voedingsplan, wat eigenlijk niet meer is dan terug te gaan naar de essentie van onze voeding, zonder suiker en met minimaal vet en passend bij jouw lichaam is de basis om op een gezond gewicht te komen. Daarnaast kan het gebruik van bepaalde voedingssupplementen helpen om het afvallen te bevorderen, de spiermassa in stand te houden en het lichaam in balans te brengen of te houden wat betreft mineralen en vitamines. En voor veel mensen is de persoonlijke, positieve en professionele begeleiding die je helpt bij het stellen en halen van je doelen net het steuntje dat maakt dat het zeker een succes wordt!

FEIT 1
Van belang is het om je spiermassa in stand te houden. Voor het instant houden van je spiermassa is het belangrijk om voldoende eiwitten en ook een beetje koolhydraten te eten.
Bij veel diëten zie je verlies van spiermassa. Maar juist deze spiermassa moet ons slank en fit houden. Het grootste deel van alle energie die we eten gaat op aan onze ruststofwisseling in onze mitochondriën in de spier. Het is dus belangrijk dat we veel spiermassa hebben om veel te kunnen verbranden. Zeker op oudere leeftijd is het ook lastig om spierweefsel weer op te bouwen. Bij crash diëten is dit het eerste wat je vaak afbreekt en het werkt dus averechts op een duurzaam effect. Het levert wel tijdelijk, snel gewichtsverlies op, maar wil je het verantwoord doen probeer dan een duurzame methode.

FEIT 2
Goed eten om de verbranding te optimaliseren.
Onze oer lichaam wordt bezorgd bij een plotselinge afname van calorieën en schakelt over op de ‘spaarstand’. Voor de oermens was de enige manier om voedsel schaarste te overleven , meer vetopslag. Volgens dit principe functioneert ons lichaam nog steeds. Na het dieet functioneert ons lichaam nog steeds alsof het in de spaarstand zit waardoor het door gewoon eten alles als vetopslag blijft zien.

FEIT 3
Je lichaam heeft alle voedingsstoffen nodig, maar met mate.
Een streng of eenzijdig dieet, vergroot de kans op eetstoornissen, als anorexia en boulimia en of psychische klachten en depressies omdat allerlei hormonale en neurotransmittersystemen uit balans raken door het ontbreken van bepaalde voedingsstoffen. Deze geven dan een overmatig hongergevoel of juist een overmatig verzadigingsgevoel.
Mensen die een streng dieet volgen en daarnaast gaan sporten zijn bijvoorbeeld gevoelig voor zink tekorten. Zink tekorten zorgen voor een verminderd hongergevoel. En de endorfines die vrijkomen bij veel sporten kunnen ook een verslavend effect hebben. Bij het sporten kunnen ook veel mineralen uitgezweten worden, waardoor aanvullen nog meer van belang is.

FEIT 4
Een gewoon eetpatroon, maar ook dat we ontspannen met eten om kunnen gaan.
Obsessief met eten bezig zijn en er niet meer van kunnen genieten, zodat elke maaltijd een ingewikkeld iets wordt vol schuldgevoel en obsessie.

FEIT 5
We hebben alle voedingsstoffen, bouwstoffen, vitamines en mineralen nodig om ons lichaam in balans te brengen of te houden ondanks het afvallen.
Als er te weinig voedingsstoffen zijn dan gaat ons lichaam kiezen welke systemen wel en niet van energie worden voorzien. Dan zullen alle organen die met overleven te maken hebben voorgaan, daarna voortplanting, haren, botten, huid, slaap, spijsvertering ed. Veel mensen zijn levenslang op dieet en die lopen grote schades op. Serieuze tekorten kunnen leiden tot verhoogd risico op hersenschade, lever of nierfalen, een hartaanval of een beroerte!
Soms is dit niet meer te herstellen, maar het lichaam heeft een groot herstelvermogen. Wist u dat alle cellen in uw lichaam vernieuwen. De cellen van je haar bijvoorbeeld elke 6 maanden en die van je lever elke 5 dagen.
Drie-tot zes maanden gezonde voeding maakt dat de cellen van een veel betere kwaliteit en vitaliteit worden.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON