Volkoren Wraps met Kip, Appel en Curry

Volkoren Wraps met Kip, Appel en Curry
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Mijn recept is de ideale balans tussen een beetje ‘pit’ en zuurzoet van de appel. De curry die ik erbij gemaakt heb maakt deze wrap nog intenser van smaak. En natuurlijk lees je bij mij in het recept ‘volkoren wraps’. Daarvoor hoef je dit keer geen zoektocht te beginnen of een ommetje te maken langs de biologische winkel. De grote merken verkopen deze gezonde en smakelijker variant ook in de grotere supermarkt. Je kan ze trouwens ook makkelijk zelf maken.

INGREDIENTEN
8 volkoren wraps
400 gram kipfilet in reepjes gesneden
2 courgettes in kleine blokjes gesneden
2 groene appels in blokjes
1/4 ijsbergsla in reepjes gesneden
2 lente-uien met het groen erbij fijn gesneden
1/4 thee kopje verse koriander of naar smaak 

Curry
1 eetlepel olijfolie
1 ui gesnipperd
1 knoflook gesnipperd
1 cm gember geraspt
1 groene peper fijngesneden
1 tl currypoeder
1 tl komijnpoeder
2 el kokosmelk
2 el verse koriander fijn gesneden
1 el limoen sap
1 snufje zout

Met dank aan Smulweb!
http://www.smulweb.nl/recepten/1366718/Wrap-met-kip-en-curry-courgette-en-appel

BEREIDING

Stap 1

Meng de blokjes courgette met een klein beetje zout en laat ze in een vergiet 10 minuten uitlekken. Leg ze op een bakplaat onder de hete grill en laat ze ca 10 minuten lichtbruin grillen.

Stap 2

Bak de kip totdat het gaar is.

STAP3

Maak de currysaus door wat olijfolie in pan te doen. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en groene peper.

Stap 4

Voeg na 2 minuten curry en komijnpoeder toe. Laat dit kort meebakken en blus dit af met kokosmelk en citroensap naar smaak.

Stap 5

Gebruik de staafmixer om hier een gladde curry van te maken

Stap 6

Meng de kip, lente-ui, courgette, appel, curry en ¼ kopje koriander. Vul de volkoren wraps met dit mengsel en de ijsbergsla en rol ze op.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON