Volkoren Spaghetti met Tomaat, Courgette en Kappertjes

Volkoren Spaghetti met Tomaat, Courgette en Kappertjes
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Volkoren pasta is veel gezonder omdat het meer vezels bevat, en het kan heel lekker zijn, maar dan moet je wel even de juiste soort vinden. In plaats van met Parmezaanse kaas, wat natuurlijk eigenlijk een must is, is het met veel verse kruiden, rode peper en tabasco nog veel lekkerder!

INGREDIENTEN

400 gram volkoren spaghetti
600 gram courgette in plakjes van 5 cm en vervolgens in reepjes van 5 mm
400 gram tomaten
3 el kappertjes
2 gedroogde chilipepers verkruimeld of 1 a 2 rode pepers
2 el oreganoblaadjes vers
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
zeezout
peper

Met dank aan Okoko!

BEREIDING

Stap 1
Doe courgette in een vergiet en strooi er zout over. Laat dit 15 minuten staan. Knijp dan het vocht er uit en droog de courgette met keukenpapier.

Stap 2
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking

Stap 3
Snijd de tomaten in vieren. Knijp het sap eruit en vang het op in een kom. Meng de stukken tomaat met het sap en de kappertjes.

Stap 4
Voeg de chilipepers, helft van de oregano en knoflook toe. Meng azijn er door heen en bak het geheel op matig vuur.

Stap 5
Breng op smaak met zout en peper en laat het 15 minuten intrekken. Verhit de olijfolie en bak de courgette mooi bruin en voeg het tomatenmengsel tot slot toe.

Stap 6
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi het gerecht bij het opdienen met oregano.

Volkoren Spaghetti met Tomaat, Courgette en Kappertjes

Volkoren Spaghetti met Tomaat, Courgette en Kappertjes

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Als je wilt afvallen is minder en gezonder eten natuurlijk een voorwaarde. Volkoren pasta is een veel gezondere variant dan de witte pasta’s. Er is veel verschil in kwaliteit in volkoren pasta’s, en het kan echt super lekker zijn. In plaats van Parmezaan gebruik ik veel groen kruiden om het smakelijk te maken, dat is ook nog eens super gezond!

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON