Volkoren Spaghetti met Aubergine en Paprika

Volkoren Spaghetti met Aubergine en Paprika
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Dat ik altijd volkoren producten aanbeveel weten jullie inmiddels wel. Anders nog een keer: ze zijn rijk aan vezels en hebben een betere smaak! Maar nu even over de aubergine want dat is ook zo’n smaakmaker waar je van alles mee kunt doen. Van ‘daar naar hier’ was voor deze plant, want dat is het eigenlijk, een hele reis. De aubergine komt namelijk uit Myanmar, het vroegere Birma. De Arabieren namen de plant mee naar Spanje en daar begon de smaak zegetocht van de aubergine. Ideaal om met van alles te combineren want het ‘vlees’ van de aubergine is neutraal van smaak. Die zit een beetje in de schil maar overheerst nooit al zit deze vol met mineralen. Eet een aubergine alleen nooit rauw want dat is niet lekker, maar ook niet gezond!

INGREDIENTEN

300 gram volkoren spaghetti
2 grote rode paprika’s schoongemaakt en in hele kleine blokjes
2 grote aubergines in hele kleine blokjes
10 rijpe pomodori ontveld, ontpit en klein gehakt in blokjes
3 tenen knoflook
12 ontpitte en fijngehakte zwarte olijven op water basis
2 el fijngehakte kappertjes naar smaak
10 ansjovissen fijngehakt
2 el olijfolie
zout en zwarte peper uit de molen
120 ml water
100 ml rode wijn of water
handvol verse groene kruiden zoals basilicum, peterselie en bieslook

Met dank aan Allerhande!

BEREIDING

Stap 1
Verhit olie in koekenpan en doe alle gehakte groente en knoflook erin. Bak 15 minuten op laag vuur.

Stap 2
Doe wijn en water erbij en de helft van de verse kruiden.

Stap 3
Zet vuur laag en laat 15 minuten koken.

Stap 4
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.

Stap 5
Voeg de ansjovis, olijven en kappertjes toe.

Stap 6
Doe de pasta door de saus. Of andersom…

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON