Spicy Spaghetti Vongole

Spicy Spaghetti Vongole
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Vongole worden in het Nederlands venusschelpen genoemd. Ik associeer beide namen met liefde voor het goede pure leven en echte smaak. Als ik in Italië ben dan is dit gerecht altijd een vaste prik voor mij als lunch of voorgerecht. Er zit wel wat kwaliteitsverschil in de vongole. Een goede vongole heeft een mooie zilte smaak en is niet heel zout.

INGREDIENTEN

1 kilo vongole gewassen
500 gram volkoren spaghetti
3 rode pepers
2 el olijf olie
3 tenen knoflook fijngesneden
1 blik tomaten
100 ml witte wijn eventueel
zeezout
verse zwarte peper
verse peterselie
citroen naar smaak toevoegen
tabasco naar smaak toevoegen

BEREIDING

Stap 1
Bak 3 pepers 20 minuten tot ze zwart zijn in een

Stap 2
Doe ze in een kom en laat ze afgedekt afkoelen. Ontdoe de pepers van het zwarte vel en verwijder de zaadjes en snijdt ze klein.

Stap 3
Doe 2 el olijfolie in een schaal en bak de pepers met 1 teen knoflook en voeg het blik tomaten toe. Bak ongeveer 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. En maak er een saus van met een stamper.

Stap 4
Kook de spaghetti volgen de instructies op het pak. Bewaar 1 kop kookwater.

Stap 5
Maak ondertussen de peterselie schoon en klein. Bak de vongole met knoflook, 2 lepels saus en eventueel 100 ml wijn. Doe de pasta er bij en de saus en voeg eventueel water toe, als het nodig is.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON