
Lamb Tajine Style
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 2-3 uur
Ik heb dit gerecht ‘tajine style’ genoemd. Je kunt de Tajine gebruiken, maar een goede braadpan werkt ook. Net als alle stoofschotels is de voorbereidingstijd kort. Voor het op tafel staat ben je alleen wel zo’n twee tot drie uur verder. Als ik eerlijk ben zou ik ook deze Tajine Style Lamb een dag van te voren klaar maken. Dat komt de pure smaak van alle ingrediënten en die van het lamsvlees alleen maar ten goede!
INGREDIENTEN
700 gram ontvette lamsschouder
1 ui in kleine stukjes
4 tenen knoflook fijngesneden
1,5 tl kaneel
1,5 tl korianderpoeder
½ tl zout
½ tl zwarte peper
1 tl komijn
½ tl chili peper gedroogd of vers
¼ kopje gedroogde abrikozen
1/3 kopje wijnazijn
250 gram champignons gehalveerd
2 kopjes bouillon
¼ kopje rozijnen
¼ kopje verse peterselie
2 tl citroensap
2 el boter
Met couscous en spruitjes of sperziebonen. Je kunt champignons vervangen door blikje kikkererwten.
BEREIDING
Stap 1
Snijd het vet van de lamsschouder af en snijd het vlees in 2 cm grote blokjes.
Stap 2
Bak ze in 2 el boter in een stoofpan op matig hoog vuur.
Stap 3
Voeg de uien, knoflook, zwarte peper, zout, kaneel, koriander, komijn, gedroogde chili of rode peper, abrikozen en wijnazijn toe en kook al roerend tot de aroma’s van de specerijen sterk is. Ongeveer 5-7 minuten, zonder dat het vlees bruin wordt.
Stap 4
Voeg de champignons toe. En zet op een laag vuur met een deksel voor tenminste anderhalf uur. Daarna nog een half uur zonder deksel.
Stap 5
Voeg tot slot de rozijnen toe en laat nog deze 10 minuten meekoken. Als laatste nog de citroensap en de peterselie toe.