VERTEL WIE IK BEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie is Hélène

Hélène is opgeleid als fysiotherapeut en voor haar eigen gezondheid de hele wereld overgevlogen op zoek naar de waarheid. Tijdens deze reis naar de waarheid heeft ze God ontmoet en heeft ze gezien dat hij nog steeds wonderen kan verrichten!

Gedurende haar verblijf in Zuid-Afrika heeft ze gezien hoe in Zuid-Afrika het onderscheid gemaakt werd tussen een relatie met God en religie. En dit triggerde haar. Haar Rooms katholieke opvoeding had haar wel met God in contact gebracht, maar vooral ook met droevige kerken waar ze zich niet echt thuis voelde. In Zuid-Afrika zag ze de God van Liefde en daaruit voortvloeiend vreugde en overvloed en dit heeft haar het gevoel van thuiskomen gegeven.

In een Internationale kerkconferentie heeft God haar laten zien dat haar jarenlange klachten ook een gevolg waren van een toestand ven FREEZE. Als van FIGHT/FLIGHT/FREEZE situaties van ons vegetatief zenuwstelsel. Dit is een fysiologische reactie van het lichaam op stress en hoewel we nog heel vaak alleen uitgaan van FIGHT en FLIGHT is de FREEZE misschien wel een veel voorkomender reactie. God heeft haar laten zien hoe ze zichzelf kan helpen in deze situatie en in de weken erna heeft hij haar de theoretische onderbouwing ervan laten zien in de Polyvagaal theorie van Stephen Porges, waar in hij tot dezelfde conclusies en oplossingen komt als die ze zelf heeft gevonden. Dit is de basis van haar 6 leefstijl pijlers geworden voor een Goddelijk leven.

Tevens is ze in Nederland en Zuid-Afrika geconfronteerd met het Nederland van de 16e – 17e eeuw. Een eeuw waar we in Holland leefden in overvloed als gevolg van onze ondernemingszin en ontdekkingsreizen, maar ook dankzij uitbuiting van andere volken. Reden te meer om onze geschiedenis te koesteren en ervan te leren en de mooie dingen van Holland te waarderen en uitvergroten. Onze Hollandsche landschappen, monumenten, gebruiken en gerechten, maar vooral ook ons ‘gezellige’ leven in relatieve vrijheid en veiligheid.

Dit heeft haar geinspireerd voor dit programma Volmaakte Hollandsche Heerlijckheid; een gezonde leefstijl voor een goddelijk leven. God wil van ons dat we ‘imagers’ van hem zijn hier op aarde en dat is wat ze nastreeft in haar werk met mensen en interieurs. Ze begeleidt mensen terug naar authenticiteit om de beste versie van zichzelf te worden en zo het goud in zichzelf te vinden en te zijn en alle aspecten aan te pakken die dit belemmeren.

Met dank aan iedereen die meewerkte aan de fotoshoot op de Lindenhoff:

Ruud van Gessel (regisseur)
Govert de Roos (fotograaf)
Rianne Noordegraaf (fotograaf)
Zygia Jongbloed (visagie)
Jean-marc Deun (Laurent Salon & Spa; kapsel Hélène)
Paul Fagel (chef-kok, oud-restaurateur)
Jos Offerman (Gotjé De Nootzaak)
Yvette Harskamp (klant)
Josette van Dijk (klant)
Nivja Cauvern (klant)
Lisa Olthof (klant)
De Lindenhoff (lokatie)

Hélène van der Voorn
Zusterplein 6
3703 CB ZEIST
Tel: +31 6 26494564,
Email: helene@helenevandervoorn.com

FOLLOW US ON

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled.